Problemene begynte å hope seg opp da vi skulle pusse opp badet i huset vi akkurat hadde kjøpt. Det var mugg og råte i hele badet og på kjøkkenet. Uten boligkjøperforsikring kunne det blitt veldig dyrt, men nå har vi både fått erstatning og til slutt også drømmehuset.

Forsikring: Huskjøper

Boligkjøp er blant dine største enkeltinvesteringer som privatperson

Boligkjøperforsikring er din trygghet:

  • Du får tilgang til juridisk bistand fra tegning av forsikringen til overtagelse av boligen + fem år etter overtagelsen.
  • Du får juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering gjennom rettsapparatet, akkurat når du trenger det.

Boligkjøperforsikringen er en rettshjelpsforsikring som dekker juridisk advokatbistand i reklamasjonssaker etter avhendingsloven mot selger. Alle nødvendige kostnader vedrørende sakshåndteringen blir dekket, inkludert advokatutgifter, takstkostnader, rettsgebyr og eventuelt idømte sakskostnader. Dersom det konstateres en rettslig mangel i henhold til loven, vil slike kostnader dekkes av selger og selgers forsikrings- selskap. Kostnader for utbedring av eventuelle skader vil ikke dekkes av forsikringen.

Boligkjøperforsikringen tegnes hos din eiendomsmegler på kontraktsmøtet i anledning boligkjøpet. Forsikringen gjelder fra kontraktsignering til overtagelse + fem år etter overtagelsen.

Boligkjøperforsikring kan kun tegnes av privatpersoner hos eiendomsmegler.

Når tegner jeg Boligkjøperforsikring?

Boligkjøperforsikring tegnes i sammenheng med boligkjøpet, gjennom eiendomsmegleren som foretar salget.

Hvem kan tegne Boligkjøperforsikring?

Boligkjøperforsikring kan tegnes av privatpersoner som kjøper bolig til eget formål, og gjelder ikke for foretak eller næringsbygg.

Hvor mye koster forsikringen?

Prisen avhenger av hvilken boligtype du kjøper. Forsikring for borettslag/aksjeleilighet, selveierleilighet/rekkehus og ene-/tomanns-/fritidsbolig/tomt vil være ulikt priset.

Kontakt eiendomsmegleren for pris eller se i salgsoppgaven.

For mer informasjon om forsikringen og tegning av forsikringen:

Les produktsiden hos Söderberg & Partners.

Er du eiendomsmegler?
Ta kontakt her

Det handler om valg. Boligkjøp innebærer ofte budrunder med høyt tidspress. Du må gjøre store valg på kort tid. Boligkjøperforsikring gir deg en trygghet om du skulle være så uheldig å støte på feil og mangler i den boligen du har kjøpt.
|Silje Aune Gammelli
|Daglig leder
|Legal Insurance Group

Takk!

Mitt største valg var å kjøpe drømmehuset, med to etasjer, garasje og hage. Mitt viktigste valg var å tegne Boligkjøperforsikring før vi kjøpte huset.

Da vi var på visning, forelsket vi oss i huset med en gang. Vi var der bare i underkant av en time, men følte oss helt som hjemme. Budrunden gikk litt over stokk og stein, men alt i alt var vi veldig fornøyd med kjøpet.

Problemene startet da vi skulle pusse opp badet. Det var et umoderne og upraktisk bad, og allerede før vi hadde kjøpt huset bestemte vi oss for å rive det og begynne på nytt. Vi hadde ikke fjernet mange fliser før vi så at det var mugg og råte over alt, og ikke bare på badet. Det hadde spredt seg til naborommene og ned i taket på kjøkkenet i første etasje.

Vi trengte ikke å være eksperter for å skjønne at det kom til å bli veldig dyrt. Eiendomsmegleren påpekte at selger hadde opplyst om at badet var gammelt og var uten erstatningsansvar. Vi, på vår side, syntes det var merkelig at vi skulle stå igjen med hele ansvaret, og kontaktet vår advokat gjennom Boligkjøperforsikringen. Etter å ha sendt en fagmann for å kikke på badet og etter å ha hørt vår side av saken, mente advokaten at vi hadde en god sak. Og det hadde vi!

Advokaten tok seg av saksarbeidet og all korrespondanse med megler og selger, og sørget for at vi fikk erstatningen vi hadde rett på.

Uten Boligkjøperforsikring kunne det blitt veldig dyrt, men nå har vi endelig fått drømmehuset, uten mugg og råte.

Kontaktinformasjon

Universitetsgata 8, 0164 OsloTelefon: +47 21 41 59 15E-post: post@legalinsurance.no